Docenten

Mary

Owner Down to Earth, Hatha Yoga, Slow Yin Yoga,
Qigong, Stoelyoga, Kinderyoga

Vanaf de eerste yogales zei ik tegen mijn vriendin: dit is zo fijn, dit wil ik iedereen geven, ik wil ook yogales geven. En een paar later volgde ik de yogaopleiding Raja Yoga in Nieuwegein. Inmiddels heb ik deze afgerond en heb ik ook mijn Kinderyoga opleiding gehaald.

Zo is het eigenlijk ook begonnen na een workshop Zhineng Qigong. Ik voelde mij fantastisch en de energie stroomde door mijn hele lichaam. Hierdoor wist ik dat dit een goede aanvulling kon zijn op de yoga. In 2015 heb ik de docentenopleiding afgerond bij Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijze. Ik volg regelmatig Yoga en Qigong cursussen en als ik het in het buitenland ben, zoek ik altijd een yoga- of qigongles om mee te doen.

Naast Yoga & Qigong heb ik een groot hart voor dieren en met name katachtigen.  Ik heb de opleiding Kattengedrag gedaan en nu ben ik bezig met de opleiding Cranio Sacraal en Acupunctuur voor dieren, ik hoop daar in de toekomst ook wat leuks mee te doen! 

Karin

Pilates, Slow Yin Yoga, Stoelyoga

Mijn naam is Karin Botterop. Ik woon in Woerden samen met mijn echtgenoot , zoon en hond Flow.

Door mijn werk als doktersassistente in een orthopedisch ziekenhuis ben ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Ik heb vele massageopleidingen gevolgd waaronder sportmassage en voetreflexologie.

Toen ik mijn eerste Pilatesles had gevolgd was ik razend enthousiast. In 2017 heb ik mijn Pilates opleiding afgerond en ik ben nu alweer bezig met de verdieping. Ik vind het fantastisch om mensen in beweging te krijgen en haal veel plezier en energie uit het geven van de lessen.  Ik krijg echt een kick als ik  zie dat de houding al verbeterd na een paar lessen. Persoonlijke aandacht in de les is voor mij heel belangrijk.

Forien

Mindfulness

Mijn naam is Forien van den Belt, met veel plezier woon ik sinds een aantal jaren met mijn man en twee jonge kinderen in Harmelen. Ik ben al langere tijd bezig met yoga en Mindfulness en ervaar hier telkens weer de voordelen van. Het geeft me ruimte, rust, overzicht en meer balans in mijn drukke leven.

Deze kennis en ervaring wil ik graag delen met anderen zodat men wellicht zelf de verruiming gaat ervaren die Mindfulness te bieden heeft. Ik geef (de 8-weken) Mindfulness trainingen en daarnaast Mindful yoga. Ik doe dit vanuit mijn eigen praktijk, Forien Training & Coaching en bij yogastudio Down to Earth. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mijn site of kom langs bij de yogastudio. Wie weet maken we binnenkort kennis met elkaar, ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Meer weten over Forien: www.forien.nl

Setske

Zwangerschapsyoga, Poweryoga

Na mijn studie Neuro- en Revalidatie Psychologie heb ik in de psychiatrie en HR gewerkt. De geboorte van mijn tweede kind was voor mij het signaal om het rustiger aan te gaan doen. Ik ben gestopt met werken en begonnen met Yoga. Dit voelde zo goed en vanzelfsprekend, dat ik de docentenopleiding ben gaan doen. Direct na mijn opleiding ben ik les gaan geven, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik de zwangerschapsyoga opleiding gedaan.

Bij mijn eerste twee bevallingen had ik geen Yoga ervaring, bij mijn laatste veel. Ik kijk met positieve gevoelens terug op al mijn bevallingen. De laatste bevalling heb ik dankzij Yoga anders beleefd. Deze bevalling heeft mij niet alleen een kind, maar ook kracht en zelfvertrouwen gegeven. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en gun iedere vrouw dat ook zij deze kracht in zichzelf mag ervaren.

Meer over Setske en zwangerschapsyoga: 
www.bijsetske.nl

Indra

Kinderyoga, Sensi Therapeut

Mijn naam is Indra. Ik woon met mijn man in Harmelen.  Mijn hart lag (en nog steeds) altijd al bij kinderen. Ik vind ze prachtig en onbevangen. Ik ben 10 jaar lang Peuterleidster in Harmelen en Woerden geweest.

Ik heb op de lagere school gewerkt en zelfs in mijn vrije tijd was ik hulpmoeder op school. Ik heb mijn kinderyogaopleiding bij Helen Purperhart gedaan. Daarna heb ik de kinderyoga toegepast in mijn beroep bij de Peuterspeelzaal.

De ouders waren heel blij als ik de kinderyoga gaf, want de kinderen kregen zij dan ontspannen mee naar huis. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Janneke

Hatha Yoga, Poweryoga, Stoelyoga, Slow Yin Yoga,
Burnout Yoga coach

Mijn naam is Janneke, ik ben getrouwd en wij hebben samen 4 kinderen. Beweging was voor altijd al vanzelfsprekend, ik heb als kind jarenlang ballet gedaan. Toen ik begon met yogalessen, was ik meteen verkocht! Ik ben toen begonnen met een yogaopleiding. Nadat ik de opleiding had afgerond werd ik nog enthousiaster en ik bleef aanvullende trainingen en workshops volgen. Op dit moment ben ik bezig met de Hormoonyoga opleiding. Dit doe ik naast het lesgeven en mijn baan als Burnout Yoga Coach. Het is bewezen dat yoga een goede bijdrage kan leveren bij een burnout, “jij bent bij de basis, ademhaling, bewustzijn en ontspannen”

Naast het lesgeven bij Down to Earth geef ik ook les aan demente ouderen en Parkinson patiënten. Ik geniet ervan om ze de volledige aandacht te geven en het geeft mij voldoening als ik zie dat ze weer blij zijn en plezier hebben doordat zij weer verbinding met zichzelf hebben gemaakt. 

Jannie

Stoelmassage, Ademcoach, Bachbloesem Consultant, 
Spiritueel Coach

Mijn naam is Jannie Smit. Ik woon inmiddels 10 jaar met veel plezier in Harmelen. Sinds 2019 werk ik ook in Harmelen, o.a. als stoelmasseur. Moeiteloos geef ik de stoelmassages vanuit mijn hart. Met stoelmassages wil ik mensen een fijne ervaring geven met een moment van ontspanning.

Elke massage weer vind ik het bijzonder om waar te nemen wat de magische kracht van aanraking bij mensen doet. Ik zie mensen in de praktijk die komen met spanning of pijn op hun gezicht binnen en die gaan na een massage als een ander, bijna herboren, mens de deur weer uit.

De betekenis van een goede massage kan voor ieder een andere zijn. Het geeft ontspanning, het werkt kalmerend, biedt een gevoel van geborgenheid, soms verlichting van fysieke en/of emotionele pijn of het helpt om meer soepele spieren te verkrijgen. In zoveel verschillende situaties kan een stoelmassage (even) verlichting brengen!

 Ik vind het mooie van stoelmassage dat het laagdrempelig is en voor bijna iedereen toegankelijk is. Het is vaak ook nog eens net zo ontspannend als op de massagebank!

Meer weten over Jannie kijk op: www.janniesmit.nl


Down to Earth nieuwsbrief


  • Uitnodigingen voor evenementen
  • Kortingen en speciale acties
  • Yoga tips

x