Docenten

Mary Jim 
Hatha Yoga, Slow Yin Yoga, Qigong, Kinderyoga

Vanaf de eerste yogales zei ik tegen mijn vriendin: dit is zo fijn, dit wil ik iedereen geven, ik wil ook yogales geven. En een paar later volgde ik de yogaopleiding Raja Yoga in Nieuwegein. Inmiddels heb ik deze afgerond en heb ik ook mijn Kinderyoga opleiding gehaald.

Zo is het eigenlijk ook begonnen na een workshop Zhineng Qigong. Ik voelde mij fantastisch en de energie stroomde door mijn hele lichaam. Hierdoor wist ik dat dit een goede aanvulling kon zijn op de yoga. In 2015 heb ik de docentenopleiding afgerond bij Qing Bai, Academie voor Chinese Geneeswijze. Ik volg regelmatig Yoga en Qigong cursussen en als ik het in het buitenland ben, zoek ik altijd een yoga- of qigongles om mee te doen. 

Naast de Yoga & Qigong heb ik een groot hart voor dieren en met name katachtigen.  Daarom heb ik de opleiding Kattengedrag gevolgd en ik hoop daar in de toekomst ook wat leuks mee te doen ;-)

Angelique Boset
Hatha Yoga, Slow Yin Yoga, Vinyasa Yoga, Kinderyoga

Mijn naam is Angélique Boset, (1967), ik woon in Krimpen aan den IJssel met mijn zes mannen, d.w.z. mijn echtgenoot, twee zoons, twee honden en een kat. Beweging en cultuur hebben altijd een grote rol in mijn leven gespeeld; naast mijn VWO heb ik de Vooropleiding Dansacademie Rotterdam gevolgd en later Rechten en Kunst- en Cultuurwetenschappen aan de EUR gestudeerd. Op dit moment ben ik naast mijn werk als yogadocente, ook orthomoleculair voedingscoach.
Door yoga leer ik verbinding met mijzelf te maken en te luisteren naar mijn eigen lichaam. Dat wil ik tijdens mijn lessen ook graag meegeven: “luister naar je eigen specifieke lichaam in het moment, in het nu en vergelijk je met niemand anders!” Iedere dag is anders, jij bent zelf iedere dag anders en ieder mens is anders. Niemand is identiek, iedereen is uniek! 

Inmiddels kan ik me geen dag zonder yoga voorstellen en is yoga voor mij een leefwijze!
Mijn favoriete yogahouding (asana) kan per dag verschillen, afhankelijk van mijn energie, stemming en lichaam op dat moment. Ik vind het heerlijk om dan mijn gevoel te volgen, de asana’s zijn immers oneindig toe te passen!

Bianca Hoogland
Hatha Yoga, Slow Yin Yoga

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met Yoga tijdens mijn reis in Nepal.Eerst vond ik dit vooral lichamelijk heel fijn, totdat ik me opeens realiseerde dat ik stil was van binnen tijdens houdingen.Zo begon ik ook steeds meer te mediteren en voelde hoe ik me telkens weer kon verbinden met die rust van binnen.In 2016 heb ik mijn eerste Yoga Teacher Training gedaan in Bali. Een waanzinnige reis. Ik werd ondergedompeld in de waanzinnige filosofie, Yoga, meditaties en ervaringen.Waar ik het in eerste instantie deed voor mijn eigen ontwikkeling, kwam ik er tijdens mijn les daar achter, hoe gaaf ik het lesgeven vond. En sindsdien heb ik altijd les gegeven.Een paar maanden later heb ik in India een tweede Yoga Teacher Training gedaan en vanaf daar ben ik naar Australie gegaan.Daar heb ik een jaar lang gewoond en les gegeven. Intens dankbaar voor dat jaar!In mijn lessen is de focus op de ademhaling, ik geloof dat we met onze ademhaling onszelf kunnen kalmeren maar ook activeren. We kunnen ons lichaam en geest tot rust brengen met een goede ademhaling.De ademhaling slaat de verbinding tussen lichaam en geest. Het is altijd zo bijzonder om iedereen te horen ademhalen in een les.Tot snel, liefs Bianca

Meer weten over Bianca: www.manayogamassage.com

Forien 
Mindfulness, Mindful Yoga 

Mijn naam is Forien van den Belt, met veel plezier woon ik sinds een aantal jaren met mijn man en twee jonge kinderen in Harmelen. Ik ben al langere tijd bezig met yoga en Mindfulness en ervaar hier telkens weer de voordelen van. Het geeft me ruimte, rust, overzicht en meer balans in mijn drukke leven.

Deze kennis en ervaring wil ik graag delen met anderen zodat men wellicht zelf de verruiming gaat ervaren die Mindfulness te bieden heeft. Ik geef (de 8-weken) Mindfulness trainingen en daarnaast Mindful yoga. Ik doe dit vanuit mijn eigen praktijk, Forien Training & Coaching en bij yogastudio Down to Earth. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op mijn site of kom langs bij de yogastudio. Wie weet maken we binnenkort kennis met elkaar, ik kijk er naar uit om je te ontmoeten!

Meer weten over Forien: www.forien.nl

Indra 
Kinderyoga, Sensi Therapeut

Mijn naam is Indra. Ik woon met mijn man in Harmelen.  Mijn hart lag (en nog steeds) altijd al bij kinderen. Ik vind ze prachtig en onbevangen. Ik ben 10 jaar lang Peuterleidster in Harmelen en Woerden geweest. Ik heb op de lagere school gewerkt en zelfs in mijn vrije tijd was ik hulpmoeder op school. Ik heb mijn kinderyogaopleiding bij Helen Purperhart gedaan. Daarna heb ik de kinderyoga toegepast in mijn beroep bij de Peuterspeelzaal. De ouders waren heel blij als ik de kinderyoga gaf, want de kinderen kregen zij dan ontspannen mee naar huis. Ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt.

Naast Kinderyogadocent ben ik ook Sensi therapeut, dat is een therapievorm die erop gericht is om de mens in zijn totaliteit te behandelen. 

Indra heeft nog geen site, klik hier voor meer info over kinderyoga

Karin Botterop
Pilates, Stoelyoga

Mijn naam is Karin Botterop. Ik woon in Woerden samen met mijn echtgenoot , zoon en hond Flow. 
Door mijn werk als doktersassistente in een orthopedisch ziekenhuis ben ik geïnteresseerd in de werking van het menselijk lichaam. Ik heb vele massageopleidingen gevolgd waaronder sportmassage en voetreflexologie. 

Toen ik mijn eerste Pilatesles had gevolgd was ik razend enthousiast. In 2017 heb ik mijn Pilates opleiding afgerond en ik ben nu alweer bezig met de verdieping. Ik vind het fantastisch om mensen in beweging te krijgen en haal veel plezier en energie uit het geven van de lessen.  Ik krijg echt een kick als ik  zie dat de houding al verbeterd na een paar lessen. Persoonlijke aandacht in de les is voor mij heel belangrijk.

Lizzy Wakefield
Hormoonyoga, Poweryoga. Lachyoga

Mijn naam is Lizzy Wakefield. Ik woon in Woerden met mijn Britse echtgenoot, dochter en zoon. Ik ben opgeleid als gezondheidspsycholoog met een focus op preventie: gezond voelen, zijn en blijven. Yoga maakt het helemaal compleet, want yoga integreert lichaam, geest en ziel om een gelukkig evenwichtig leven te leiden. In spirituele zin: leven met een hoger bewustzijn.

In de Hormoon Yoga heb ik me gespecialiseerd. Hormoon Yoga volgens de oorspronkelijke methode met empirisch bewezen effectiviteit, ontwikkeld door Dinah Rodrigues. Zelf heb ik door het beoefenen van Hormoon Yoga mijn hormonen op een natuurlijke manier weer helemaal in balans gekregen. Ook de ervaringen van andere vrouwen die de Hormoon Yoga serie beoefenen zijn positief, bijvoorbeeld met betrekking tot overgangsklachten, kinderwens, menstruatieklachten (PMS).

Meer over Lizzy of hormoonyoga: www.hormoonyoga.nl

Setske Harmsen
Zwangerschapsyoga, Poweryoga

Na mijn studie Neuro- en Revalidatie Psychologie heb ik in de psychiatrie en HR gewerkt. De geboorte van mijn tweede kind was voor mij het signaal om het rustiger aan te gaan doen. Ik ben gestopt met werken en begonnen met Yoga. Dit voelde zo goed en vanzelfsprekend, dat ik de docentenopleiding ben gaan doen. Direct na mijn opleiding ben ik les gaan geven, wat ik nog steeds met veel plezier doe. Tijdens mijn derde zwangerschap heb ik de zwangerschapsyoga opleiding gedaan.

Bij mijn eerste twee bevallingen had ik geen Yoga ervaring, bij mijn laatste veel. Ik kijk met positieve gevoelens terug op al mijn bevallingen. De laatste bevalling heb ik dankzij Yoga anders beleefd. Deze bevalling heeft mij niet alleen een kind, maar ook kracht en zelfvertouwen gegeven. Ik ben dankbaar voor deze ervaring en gun iedere vrouw dat ook zij deze kracht in zichzelf mag ervaren.

Meer over Setske of zwangerschapsyoga: www.bijsetske.nl

Down to Earth nieuwsbrief


  • Uitnodigingen voor evenementen
  • Kortingen en speciale acties
  • Yoga tips

x