Mindfulness

Mindfulness: aandachtig leven

Stel je voor. Het is het eind van je werkdag, en je gaat naar huis. Je stapt op de fiets en gaat op weg. Maar zodra je voeten beginnen te draaien, doen je gedachten dat ook. Wat was je manager weer chagrijnig vandaag. En die zeurende klant… O, niet vergeten: straks even je moeder bellen om te vragen of ze zich alweer wat beter voelt. Wat zul je vanavond eens gaan eten? Iets makkelijks, want later vanavond heb je ook nog een vergadering. Huh? Ben je hier al? Je hebt helemaal niet gemerkt dat je dat kruispunt overgestoken bent… Herken je dit? Dan ben je niet de enige. Mindfulness kan je helpen om in deze jachtige wereld de rust terug te vinden en te bewaren.

Bij alle yogastijlen wordt mindfulness toegepast en als dat lukt in de les, kun je dat ook makkelijker toepassen in je dagelijks leven. Maar wil je hier meer over weten en jezelf verdiepen? Omdat je hier in zowel zakelijke situaties als privé  baat hebt bij mindfulness. Door mindfulness leer je stress-signalen en andere emoties op te merken (en te accepteren). Het helpt je los te komen van de waan van de dag en jezelf te observeren. Doordat je als het ware afstand creëert, kun je bewust kiezen hoe je reageert op gebeurtenissen en situaties: je reageert niet meer op de automatische piloot. Hierdoor ervaar je meer rust en controle, kun je effectiever werken en zit je simpelweg lekkerder in je vel.

Mindfulness biedt je de ruimte om nieuwe dingen te ervaren. Zo merk je ook kleine dingen op en kun je daarvan genieten, ondanks dat er (misschien grote) problemen zijn.

8-daagse mindfulness training
Forien geeft de 8-daagse training. Heb je interesse, wil je info en wil je weten of deze training vergoed kan worden?
Ga naar www.forien.nl voor meer info en data over de Mindfulness training.