Qigong (spreek uit: Tjiekong of Tjiekung) is een zeer oude Chinese bewegingskunst. In het westen wordt het ook wel meditatie met een beweging of Chinese Yoga genoemd.

De bewegingen
De eenvoudige oefeningen met rustige bewegingen zijn makkelijk aan te leren. De bewegingen lijken op Tai Chi, alleen zijn ze eenvoudiger en gericht op gezondheid, Tai Chi is gericht op martiale kunst. Door Qigong gaat je Qi (energie) weer stromen in je hoofd en lichaam, dat betekent dat alle blokkades worden opgeheven, waardoor je je (uiteindelijk) lichter en beter voelt. Qigong werkt vitaliserend en ontspannend waardoor je zelfhelende vermogen wordt geactiveerd. En doordat je in iedere beweging je ademhaling meeneemt, is het ook een effectieve ademhalingsoefening. 

De mogelijke effecten van Qigong
- Meer ontspannen en in balans
- Mentale kracht en grotere concentratievermogen
- Organen gaan beter werken
- Bloeddruk wordt verlaagd
- Vitaler en opgewekter
- Betere conditie
- Beter slapen

Qigong docent Mary vertelt
"Heel cliché, maar voor mij voelt Qigong als thuiskomen in jezelf! Als je weet hoe je kunt ontspannen tijdens een Qigong beweging, kom je meteen in een mindfulness/meditatieve staat en dat voelt als intense ontspanning en dat voel je zelfs nog na de practice. In 2014 heb ik de volledige opleiding gedaan en daarna heb ik diverse workshops gevolgd van Qigong masters uit onder andere  NL, China en Londen. Er zijn nl zoveel vormen van Qigong, maar iedere keer ben ik weer zo enthousiast en verrast.  Daarnaast heb ik zelf ervaren dat Qigong kan helpen bij genezing, ik heb een buikoperatie gehad en door de Qigong is mijn herstel sneller gegaan dan verwacht , tot verbazing van de arts..."

Wil jij je Qi laten stromen?
Iedere dinsdag 19.00 – 20.00 

Down to Earth nieuwsbrief


  • Uitnodigingen voor evenementen
  • Kortingen en speciale acties
  • Yoga tips

x